گل زنبق
معرفی گل زنبق یا آیریس:
نام انگلیسی: Dwarf iris
نام علمی: Iris reticulate
گیاه زنبق، از خانواده زنبق ها و اکثر پیازهای از این جنس قد بلند بوده و برای کاشت در گلدان مناسب نیستند اما چند واریته اصلاح شده پا کوتاه در دست است. پیازهای آن باید در اوایل پاییز کاشته شوند. این پیازها در اواخر زمستان تا وسط بهار گلدهی دارند.
این گل زیبا از خانواده ی Iridaceae و در اکثر نقاط معتدل جهان یافت می شود .گل زنبق دارای رنگ های مختلف می باشد و بین 270 تا 300 گونه مختلف در کل جهان دارد و ارتفاع آن تا 60 سانتی متر هم می رسد ، در فصل زمستان به گل می نشیند. این گل دارای اندام زیر زمینی ریزوم داراست که مناسب برای کاشت در گلدان و باغچه می باشند.
زنبق گیاهی چند ساله با گل های درشت، سفیدرنگ و معطر است و برگ زنبق دارای میزان بالای اسیداسکوربیک استکه برای استخراج ویتامین c استفاده می شود. زنبق گیاهی است که ریشه های آن خواص بسیار دارویی دارد. این گیاه در کنار گیاهان دارویی متعددی برای آماده سازی داروهای هومیوپاتیک یا به تنهایی برای آماده کردن دم نوش استفاده می شود. ریشه های خشک زنبق زرد در صنعت عطر به علت رایحه لطیفی که دارند به کار می روند اما همه ی این ها تنها خواص زنبقنیست. در این مقاله در مورد خواص، نحوه رشد و کاشت، و همچنین سفارش اینترنتی گل زنبق با قیمت ارزان به شما خواهیم گفت، باما همراه باشید.
نماد گل زنبق:
این گل نشانه خلوص قلبی می باشد ، زنبق سفید نشانه ای از بی گناهی و پاکی در گذشته و حتی امروزه گل زنبق به عنوان نشان خانوادگی، سلطنتی، ارتشی، سیاسی استفاده می شود.
نیاز های گل زنبق برای رشد:
نور:
در هنگام رشد علفی و سبزینه ای نور نسبی و در دوران گلدهی به نور کامل نیاز دارد، این گیاه نور مستقیم آفتاب را نمی پسندد.
دما:
در رشد علفی هوای خنک ۴ الی ۷ درجه و در دوران گلدهی هوای گرم تر حدود ۱۳ الی ۱۶ درجه برای آن مناسب است.
آبیاری:
پس از کاشت، گلدان را آبیاری، سپس برنامه آبیاری را برای مرطوب نگهداشتن خاک، هفتگی کنید. در دوران گلدهی ۲ الی ۳ بار در هفته کافی است.
خاک:
خاک لومی، کمپوست گلدان و یا فیبر مخصوص کاشت پیاز.
تغذیه:
اگر پیاز را برای کاشت در باغ در سال آینده می خواهید هر ۱۰ روز یک بار با کودهای محلول مخصوص گیاهان خانگی یا باغی تغذیه کنید. شروع تغذیه با تکیل اولین غنچه و پایان آن زرد و خشک شدن برگ ها است.
نحوه کاشت:
پیازها را در عمق ۷ الی ۱۰ سانتیمتری و به فاصله ۱۰ الی ۱۵ سانتیمتر از یکدیگر کشت کنید این پیازها را باید در خاکی مخلوط از دو سوم خاک کشاورزی سیاه و سبک و یک سوم کمپوست و ماسه کشت شوند. تا دو سال می توانید پیازها را در خاک نگه دارید.
حال میخواهیم به چند مورد از خواص این گیاه اشاره کنیم. برای آشنایی کامل با خواص این گیاه و انواع آن و همچنین آشنایی بیشتر با گیاه زنبق حتما مقاله ی گل زنبق و نحوه نگهداری آن به همراه خواص دارویی آن را مطالعه کنید.
خواص دارویی گل زنبق:
1) درمان آسم و برونشیت:
از ریشه زنبق برای درمان عوارضی مانند آسم، سیاه سرفه و بهبود مشکلات مجاری ادراری استفاده می شود.
2) درمان سوختگی:
برگ زنبق حاوی ویتامین C است و برای درمان سوختگی مفید است، چند عدد برگ زنبق را روی حرارت قرار دهید سپس بعد از آنکه گرم شد بر روی محل سوختگی بگذارید.
3) درمان یبوست:
ریشه زنبق از جمله مواد طبیعی بسیار خوب در درمان یبوست است، مقدار 2 گرم ریشه خشک کرده زنبق را بکوبید و صبح ناشتا همراه با کمی عسل میل کنید.
4) درمان میخچه:
مقداری از برگ های سبز زنبق را کاملا بکوبید و عصاره به دست آمده و برگ های کوبیده را مخلوط و به صورت مرهم روی میخچه قرار دهید و آن را ببندید. با تکرار این عمل در مدت زمان یک هفته میخچه از بین می رود.
5) خوشبو کننده و سفید کننده دندان:
اگر دندان های شما به علت مصرف روزانه سیگار سیاه و لکه دار شده اند، ریشه خشک زنبق را به صورت پودر در آورید و با آن روزانه چند مرحله دندان های خود را مسواک بزنید. با این کار هم سیاهی دندان برطرف می شود و هم دهان شما خوشبو می شود.
امیدواریم با این توضیحات، گل زنبق را به خوبی به شما معرفی کرده باشیم و بتوانید توضیحات مختصری راجب این گل به دیگران بدهید.
- ۹۹/۰۶/۱۷